Ugrás a fő tartalomra

Kötelező törzstőke emelés határideje: 2017 márciusa

Az Országgyűlés határozata értelmében a következő év márciusáig van lehetőség a kötelező törzstőke emelésére. A törvényjavaslat szerint azok a kft.-k, melynek jegyezett tőkéje nem éri el a hárommillió forintot "legkésőbb 2017. március 15-ig köteles a törzstőkéjét megemelni vagy átalakulni, egyesülni azzal, hogy a tőkeemlésről a Ptk. rendelkezéseinek alkalmazásával határozhat."
A döntés alapján ezen vállalkozásoknak a tőkeemlés után járó 40 ezer forintos illetéket nem kell megfizetni, ha a cég egyéb adatváltozást is bejelent, ebben az esetben a 15 ezer forint általános változásbejegyzési illetéket kell megfizetni.
A törvény szerint így elválik egymástól azon korlátolt felelősségű társaságok Ptk.-hoz igazításának határideje, melynek törzstőkéje eléri a 3 millió (ezek esetében marad a 2016.március 15-i határidő), illetve a 3 milliós törzstőkét el nem érő társaságokra vonatkozó határidő (2017.március 15.).
A gazdasági társaságok mellett a civil szervezetek is egy éves határidő-halasztást kaptak arra, hogy megfeleljenek az új Ptk. rendelkezéseinek, így az ő esetükben is 2017. március 15-ig kell a szükséges változtatásokat végrehajtani.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cégalapítás 18 év alatt.

Cégalapítás 18 év alatt is lehetséges. Ehhez szülői hozzájárulási nyilatkozatra van szükség, valamint akkor lehetséges, ha az ügyvezető nagykorú, azaz felnőtt, a tulajdonos pedig kiskorú. 18 év alatti személy semmilyen formában nem lehet ügyvezető, csak tulajdonos lehet. A cégalapítás aláírásakor személyesen meg kell jelennie a kiskorú, 18 év alatti leendő tulajdonosnak. Tanuló jogviszonyban lévő diák, aki már betöltötte a 18. életévét, de még nappali tagozatos tanuló ügyvezető esetén a járulék 0Ft. Ezzel a cég 70.000 Ft járulékköltséget spórol havonta. Cégalapítás, székhelyszolgáltatás, bélyegző készítés egy helyen.
További információITT.

Új tárgyaló nyílt a József körúton

Megfelelő központot keresi vállalkozásának? Jó minőségű irodára lenne szüksége, ahol csapata produktívan dolgozhat, ugyanakkor egy költséghatékony megoldást keres? Hosszú vagy rövidtávban gondolkozik? 1 főnek vagy egy teljes csapatnak keres irodát? Mi mindenre tudunk megoldást nyújtani! Ha üzleti tréninget, tárgyalást, továbbképzést, vagy kisebb konferenciát szeretne megrendezni, akkor mi biztosítjuk hozzá a helyszínt!


Irodánk teljesen felszerelt és bútorozott, az üzleti igényekhez maradéktalanul igazodik. A helyszín Budapest egyik központi részén található, Corvin negyedtől pár percnyi sétára, a metró 500 m-re, a villamos 100 m-re, teszi le az embert az irodától. Ügyfeleinknek olyan szolgáltatásokat tudunk nyújtani, mint a 10-től 45 főig bővíthető konferenciák megrendezésére alkalmas helyiség, mindezt Budapest lüktető, nyüzsgő, pozitív energiájú belvárosában.

A hosszú távon bérbe vehető irodákkal ellentétben akár egy órára, napra, hónapra, illetve évre is bérbe vehető, és egy számítógé…