Ugrás a fő tartalomra

Cégalapítás adózási forma választás a legkedvezőbb adózásért, folytatás.

Cégalapítás adózási forma választás, azaz a cég legjobb és leggazdaságosabb adózása miatt kérje kollégáink ingyen jogi tanácsadását és kérdezze meg könyvelőjét. Ez fontos a később adózás és járulékfizetés miatt. Alanyi adómentes cégforma például éves szinten 6 millió Forint árbevételig választható. Azonban figyelni kell, mert újonnan alakuló cégek esetében időarányosan kell számolni, azaz havi 500.000 Ft –tal. Tájékozódjon a KATA adózási formáról, amely a kis adózók tételes adója, és vállalkozások is választhatják. Valamint a KIVA adózási formáról, amely kisvállalati adó és Kft, Bt, Rt egyaránt választhatja cégalapítás után. Meglévő cégek esetében minden év decemberéig lehetséges a bejelentkezés egy-egy új adózási formára elektronikus úton, online az ügyfélkapun keresztül.


További információ >> ITT

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cégalapítás 18 év alatt.

Cégalapítás 18 év alatt is lehetséges. Ehhez szülői hozzájárulási nyilatkozatra van szükség, valamint akkor lehetséges, ha az ügyvezető nagykorú, azaz felnőtt, a tulajdonos pedig kiskorú. 18 év alatti személy semmilyen formában nem lehet ügyvezető, csak tulajdonos lehet. A cégalapítás aláírásakor személyesen meg kell jelennie a kiskorú, 18 év alatti leendő tulajdonosnak. Tanuló jogviszonyban lévő diák, aki már betöltötte a 18. életévét, de még nappali tagozatos tanuló ügyvezető esetén a járulék 0Ft. Ezzel a cég 70.000 Ft járulékköltséget spórol havonta. Cégalapítás, székhelyszolgáltatás, bélyegző készítés egy helyen.
További információITT.

Cégalapítás hatósági engedély szükséges, ha tevékenység engedélyhez kötött.

Cégalapítás hatósági engedély szükséges abban az esetben, ha az alapítandó cégnek a tevékenységi köre hatósági engedélyhez van kötve. A cégalapítás addig nem lesz sikeres, azaz nem jegyzi be a céget a Cégbíróság, amíg a cégalapítás hatósági engedélyt nem adja ki az illetékes hatóság és azt nem csatolják a cégalapítás előtt a beadandó dokumentumokhoz. Cégalapításban jártas ügyvédi asszisztens illetve ügyvédjelölt kollégáink ingyen cégalapítás tanácsadásunk alkalmával erre is felhívják figyelmét és csatolják a cégalapítás hatósági engedélyt, ha szükséges. Cégalapítás hatósági engedély köteles fő vagy mellék tevékenységek részére is. Engedély köteles: például a hulladék gazdálkodás, temetkezési vállalkozás és bizonyos pénzügyi vállalkozásokhoz szükséges tevékenységek. Cégalapítás mellett vállaljuk székhelyszolgáltatását Budapesten és vidéken is egyaránt.

További információ ITT.