Ugrás a fő tartalomra

Törzstőke emelés, kötelező cégmódosítás, 2016 március15-ig - Logoszstudio

Kötelező cégmódosítás, törzstőke emelés 2016 március 15-ig!
Ne feledkezzen meg a kötelező cégmódosításról és kötelező törzstőke emelésről!


A kötelező cégmódosításra 2016. március 15-ig van lehetősége minden cégnek. Ne hagyja az utolsó pillanatokra! Eddig minden Kft köteles megemelni a törzstőkéjét 3.000.000 forintra az új jogszabály szerint. Cégmódosításra van szükség, ha a törzstőke már eléri a 3 millió forintot, de 2014. március 15-öt követően nem történt létesítő okirat módosítás, azaz a cégalapítás még 2014 március 15 előtt és nem történt azóta a cégben ilyen cégmódosítás. Az új törvény, az új ptk által szabott határidő elmulasztása pénzbírságot, büntetést vonhat maga után.

Ne várja meg a határidő leteltét! Vegye fel a kapcsolatot 19 székhelyszolgáltatás irodánk bármelyikével, és kerülje el a cégbíróság által 100.000-10 millió Ft-ig kiszabható pénzbíráságát.

További információ a weboldalon: Logosz-studio.com
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cégalapítás 18 év alatt.

Cégalapítás 18 év alatt is lehetséges. Ehhez szülői hozzájárulási nyilatkozatra van szükség, valamint akkor lehetséges, ha az ügyvezető nagykorú, azaz felnőtt, a tulajdonos pedig kiskorú. 18 év alatti személy semmilyen formában nem lehet ügyvezető, csak tulajdonos lehet. A cégalapítás aláírásakor személyesen meg kell jelennie a kiskorú, 18 év alatti leendő tulajdonosnak. Tanuló jogviszonyban lévő diák, aki már betöltötte a 18. életévét, de még nappali tagozatos tanuló ügyvezető esetén a járulék 0Ft. Ezzel a cég 70.000 Ft járulékköltséget spórol havonta. Cégalapítás, székhelyszolgáltatás, bélyegző készítés egy helyen.
További információITT.

Cégalapítás hatósági engedély szükséges, ha tevékenység engedélyhez kötött.

Cégalapítás hatósági engedély szükséges abban az esetben, ha az alapítandó cégnek a tevékenységi köre hatósági engedélyhez van kötve. A cégalapítás addig nem lesz sikeres, azaz nem jegyzi be a céget a Cégbíróság, amíg a cégalapítás hatósági engedélyt nem adja ki az illetékes hatóság és azt nem csatolják a cégalapítás előtt a beadandó dokumentumokhoz. Cégalapításban jártas ügyvédi asszisztens illetve ügyvédjelölt kollégáink ingyen cégalapítás tanácsadásunk alkalmával erre is felhívják figyelmét és csatolják a cégalapítás hatósági engedélyt, ha szükséges. Cégalapítás hatósági engedély köteles fő vagy mellék tevékenységek részére is. Engedély köteles: például a hulladék gazdálkodás, temetkezési vállalkozás és bizonyos pénzügyi vállalkozásokhoz szükséges tevékenységek. Cégalapítás mellett vállaljuk székhelyszolgáltatását Budapesten és vidéken is egyaránt.

További információ ITT.