Ugrás a fő tartalomra

Cégalapítás 2015-ben, a cégalapítás utáni kötelező bejelentések.

Cégalapítás 2015 -ben, a cégalapítás utáni bejelentési kötelezettségek elvégzése még mindig fontos. Ehhez javasoljuk, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot. A bejelentésekkel és a bankszámlanyitással kapcsolatban el kell végezni 2015-ben:

  • 1. A kamarai regisztrációt, amit a cégbejegyzéstől számítva 5 napon belül kell megtenni.
  • 2. A bankszámlanyitás és a törzstőke elhelyezése a számlán a cégbejegyzést követő 8 napon belül.
  • 3. A NAV, a KSH, az Iparűzési adóra való bejelentkezés megtétele a bejegyzéstől számított 15 napon belül.
  • 4. A KOCKERD kérdőívek kitöltése és annak beküldése a levél átvételétől számított 20 napon belül.
  • 5. Tevékenységtől függően működési engedély, hatósági engedély bejelentése, ha szükséges. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cégalapítás 18 év alatt.

Cégalapítás 18 év alatt is lehetséges. Ehhez szülői hozzájárulási nyilatkozatra van szükség, valamint akkor lehetséges, ha az ügyvezető nagykorú, azaz felnőtt, a tulajdonos pedig kiskorú. 18 év alatti személy semmilyen formában nem lehet ügyvezető, csak tulajdonos lehet. A cégalapítás aláírásakor személyesen meg kell jelennie a kiskorú, 18 év alatti leendő tulajdonosnak. Tanuló jogviszonyban lévő diák, aki már betöltötte a 18. életévét, de még nappali tagozatos tanuló ügyvezető esetén a járulék 0Ft. Ezzel a cég 70.000 Ft járulékköltséget spórol havonta. Cégalapítás, székhelyszolgáltatás, bélyegző készítés egy helyen.
További információITT.

Cégalapítás hatósági engedély szükséges, ha tevékenység engedélyhez kötött.

Cégalapítás hatósági engedély szükséges abban az esetben, ha az alapítandó cégnek a tevékenységi köre hatósági engedélyhez van kötve. A cégalapítás addig nem lesz sikeres, azaz nem jegyzi be a céget a Cégbíróság, amíg a cégalapítás hatósági engedélyt nem adja ki az illetékes hatóság és azt nem csatolják a cégalapítás előtt a beadandó dokumentumokhoz. Cégalapításban jártas ügyvédi asszisztens illetve ügyvédjelölt kollégáink ingyen cégalapítás tanácsadásunk alkalmával erre is felhívják figyelmét és csatolják a cégalapítás hatósági engedélyt, ha szükséges. Cégalapítás hatósági engedély köteles fő vagy mellék tevékenységek részére is. Engedély köteles: például a hulladék gazdálkodás, temetkezési vállalkozás és bizonyos pénzügyi vállalkozásokhoz szükséges tevékenységek. Cégalapítás mellett vállaljuk székhelyszolgáltatását Budapesten és vidéken is egyaránt.

További információ ITT.