Ugrás a fő tartalomra

KATA ADÓZÁS 2015 | 27% ÁFÁT SPÓROLHAT MEG

 Kata adózás 2015

Az egyéni vállalkozók 2015,ben választhatnak az alábbi adózási formák között: Általános adózási forma (áfás), Alanyi adómentes, EVA-s, vagy KATA adózási formák között. Mi is az a KATA és kinek ajánljuk? A KATA a kis adózók tételes adózási formája, amelyet ajánlunk minden egyéni vállalkozónak, aki az áfa szempontjából alanyi adómentességet választott, azaz az éves bevétele nem haladja meg az évi 6.000.000 Ft-ot, ami havi szinten 500.000 Ft-ot jelent. Amennyiben Ön 2013-ban kezdi vállalkozói tevékenységét egyéni vállalkozóként, abban az esetben tehát, ha nem haladja meg a várható havi bevétele az 500.000 Ft-ot, akkor Önnek a KATA adózási formát tudjuk ajánlani. Az alanyi adómentesség azt is jelenti, hogy Ön a kapott számláiban lévő áfa tartalmat nem tudja visszaigényelni, viszont költségként el tudja számolni vállalkozásában. Az alanyi adó mentesség választásakor sem áfát nem kell fizetnie sem pedig bevallani a NAV felé. Ezért Ön 27%-os Áfát spórolhat meg és ne feledje, hogy nálunk igénybe vehet rengeteg extra ingyenes szolgáltatást. Ezen kívül ingyen cégalapításunkat, ingyen könyvelésünket és székhelyszolgáltatásunkat.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cégalapítás 18 év alatt.

Cégalapítás 18 év alatt is lehetséges. Ehhez szülői hozzájárulási nyilatkozatra van szükség, valamint akkor lehetséges, ha az ügyvezető nagykorú, azaz felnőtt, a tulajdonos pedig kiskorú. 18 év alatti személy semmilyen formában nem lehet ügyvezető, csak tulajdonos lehet. A cégalapítás aláírásakor személyesen meg kell jelennie a kiskorú, 18 év alatti leendő tulajdonosnak. Tanuló jogviszonyban lévő diák, aki már betöltötte a 18. életévét, de még nappali tagozatos tanuló ügyvezető esetén a járulék 0Ft. Ezzel a cég 70.000 Ft járulékköltséget spórol havonta. Cégalapítás, székhelyszolgáltatás, bélyegző készítés egy helyen.
További információITT.

Cégalapítás hatósági engedély szükséges, ha tevékenység engedélyhez kötött.

Cégalapítás hatósági engedély szükséges abban az esetben, ha az alapítandó cégnek a tevékenységi köre hatósági engedélyhez van kötve. A cégalapítás addig nem lesz sikeres, azaz nem jegyzi be a céget a Cégbíróság, amíg a cégalapítás hatósági engedélyt nem adja ki az illetékes hatóság és azt nem csatolják a cégalapítás előtt a beadandó dokumentumokhoz. Cégalapításban jártas ügyvédi asszisztens illetve ügyvédjelölt kollégáink ingyen cégalapítás tanácsadásunk alkalmával erre is felhívják figyelmét és csatolják a cégalapítás hatósági engedélyt, ha szükséges. Cégalapítás hatósági engedély köteles fő vagy mellék tevékenységek részére is. Engedély köteles: például a hulladék gazdálkodás, temetkezési vállalkozás és bizonyos pénzügyi vállalkozásokhoz szükséges tevékenységek. Cégalapítás mellett vállaljuk székhelyszolgáltatását Budapesten és vidéken is egyaránt.

További információ ITT.