Ugrás a fő tartalomra

Cégalapítás menete 3. | Kockázatelemzés kérdőív.

Cégalapítás menete a hatályos törvények értelmében a kockázatelemzés kérdőívet minden cégalapítás, cégmódosítás és cég adás- vétel esetén kötelező kitölteni és elküldeni a NAV részére. A kérdőív kitöltésének elmulasztása esetén a NAV hatósága elsősorban 50.000 Ft bírsággal, majd nagyobb összegű büntetésekkel büntetheti. A kérdőív megérkezésekor értesítjük Önt és arra kérjük, hogy az értesítést követően, amint lehetséges a Kockerd levelet személyesen vegye át. Aminek a kitöltésében kollégáink készségesen segítenek. A Kockerd nyomtatvány kitöltését követően az adóhivatalhoz beküldheti postán vagy interneten egyaránt. A nyomtatvány beérkezésről a NAV az ügyfélkapun keresztül küld értesítést. Ezért fontos, hogy rendelkezzen ügyfélkapu fiókkal.

További információ ITT.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cégalapítás 18 év alatt.

Cégalapítás 18 év alatt is lehetséges. Ehhez szülői hozzájárulási nyilatkozatra van szükség, valamint akkor lehetséges, ha az ügyvezető nagykorú, azaz felnőtt, a tulajdonos pedig kiskorú. 18 év alatti személy semmilyen formában nem lehet ügyvezető, csak tulajdonos lehet. A cégalapítás aláírásakor személyesen meg kell jelennie a kiskorú, 18 év alatti leendő tulajdonosnak. Tanuló jogviszonyban lévő diák, aki már betöltötte a 18. életévét, de még nappali tagozatos tanuló ügyvezető esetén a járulék 0Ft. Ezzel a cég 70.000 Ft járulékköltséget spórol havonta. Cégalapítás, székhelyszolgáltatás, bélyegző készítés egy helyen.
További információITT.

Cégalapítás hatósági engedély szükséges, ha tevékenység engedélyhez kötött.

Cégalapítás hatósági engedély szükséges abban az esetben, ha az alapítandó cégnek a tevékenységi köre hatósági engedélyhez van kötve. A cégalapítás addig nem lesz sikeres, azaz nem jegyzi be a céget a Cégbíróság, amíg a cégalapítás hatósági engedélyt nem adja ki az illetékes hatóság és azt nem csatolják a cégalapítás előtt a beadandó dokumentumokhoz. Cégalapításban jártas ügyvédi asszisztens illetve ügyvédjelölt kollégáink ingyen cégalapítás tanácsadásunk alkalmával erre is felhívják figyelmét és csatolják a cégalapítás hatósági engedélyt, ha szükséges. Cégalapítás hatósági engedély köteles fő vagy mellék tevékenységek részére is. Engedély köteles: például a hulladék gazdálkodás, temetkezési vállalkozás és bizonyos pénzügyi vállalkozásokhoz szükséges tevékenységek. Cégalapítás mellett vállaljuk székhelyszolgáltatását Budapesten és vidéken is egyaránt.

További információ ITT.