Ugrás a fő tartalomra

Cégalapítás menete 1. | könyvelés adótanácsadás és kezdete.

Cégalapítás menete Magyarországon 2015-ben. Legelőször is azt kell tisztáznia könyvelőjével, hogy milyen fajta cégformát válasszon, amikor cégalapítás előtt áll. Ez a cég későbbi magyarországi adózása miatt fontos. Önnek lehetősége van Kft alapítás-ra, Bt alapítás-ra vagy Zrt alapítás-ra. Mindhárom típusnál számít, hogy hány személyes lesz. Lehetséges cégalapítás egyszemélyes Kft, kétszemélyes Kft, vagy akár többszemélyes Kft is. Mindegyiknek más az adózása. Ugyanígy működik a Bt - nél és Zrt- nél is. Cége lehet alanyi adómentes, tárgyi adómentes vagy áfás, azaz áfa visszaigénylő. Ezek mind nagyon fontosak ahhoz, hogy cége minél kisebb adózással tudjon költséghatékonyabban működni és nyereséges legyen Magyarországon. Ezek meghatározzák az Ön cége későbbi adó kötelezettségeit. Nem mindegy, hogy becsületesen működve mennyi adót kell kötelezően befizetnie. Ezen ismeretek fényében alapítson céget. Cégalapítását, székhelyszolgáltatását vállaljuk olcsón vagy csomagjainkban ingyen.

További információ ITT.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cégalapítás 18 év alatt.

Cégalapítás 18 év alatt is lehetséges. Ehhez szülői hozzájárulási nyilatkozatra van szükség, valamint akkor lehetséges, ha az ügyvezető nagykorú, azaz felnőtt, a tulajdonos pedig kiskorú. 18 év alatti személy semmilyen formában nem lehet ügyvezető, csak tulajdonos lehet. A cégalapítás aláírásakor személyesen meg kell jelennie a kiskorú, 18 év alatti leendő tulajdonosnak. Tanuló jogviszonyban lévő diák, aki már betöltötte a 18. életévét, de még nappali tagozatos tanuló ügyvezető esetén a járulék 0Ft. Ezzel a cég 70.000 Ft járulékköltséget spórol havonta. Cégalapítás, székhelyszolgáltatás, bélyegző készítés egy helyen. További információ ITT .

Cégalapítás hatósági engedély szükséges, ha tevékenység engedélyhez kötött.

Cégalapítás hatósági engedély szükséges abban az esetben, ha az alapítandó cégnek a tevékenységi köre hatósági engedélyhez van kötve. A cégalapítás addig nem lesz sikeres, azaz nem jegyzi be a céget a Cégbíróság, amíg a cégalapítás hatósági engedélyt nem adja ki az illetékes hatóság és azt nem csatolják a cégalapítás előtt a beadandó dokumentumokhoz. Cégalapításban jártas ügyvédi asszisztens illetve ügyvédjelölt kollégáink ingyen cégalapítás tanácsadásunk alkalmával erre is felhívják figyelmét és csatolják a cégalapítás hatósági engedélyt, ha szükséges. Cégalapítás hatósági engedély köteles fő vagy mellék tevékenységek részére is. Engedély köteles: például a hulladék gazdálkodás, temetkezési vállalkozás és bizonyos pénzügyi vállalkozásokhoz szükséges tevékenységek. Cégalapítás mellett vállaljuk székhelyszolgáltatását Budapesten és vidéken is egyaránt. További információ ITT .

Cégalapítás online és térkép

   Cégalapítás online is lehetséges már. Logosz Cégcsoport Irodaházak: