Ugrás a fő tartalomra

Cégalapítás, cégnév ellenőrzés.

Cégalapítás cégnév ellenőrizés során a törvény 3 karakter eltérést engedélyez egy hasonló nevű cégtől, ellenben törölt cégnévvel meglehet kezdeni a cégalapítást. Lehetőség szerint 3-4 cégnév ötlettel érdemes elkezdeni cégalapítását, mert egy már meglévő cégnévvel való azonosság esetén a cégbíróság visszadobja, azaz megállítja a cégalapítást. A cégbíróság nem szab ki pénzbírságot, de teljesen újra kell kezdeni a cégalapítást. A kiválasztott nevek leadását követően cégalapítás előtt jogászaink elvégzik a cégalapításhoz a cégnév ellenőrzést. Ellenőrzik, hogy leendő cégneve foglalt-e már, azaz lehetséges-e az adott névvel a cégalapítás. Amennyiben még nem biztos cége nevében, munkatársaink készségesen segítenek a cégnév választásban is. Cégalapítás cégnév ellenőrzés után, ha a már bejegyzett cégnevével mégsem elégedett, a bejegyzés után akár azonnal meg is változtathatja 18 ezer forint illeték és a cégmódosítás ügyvédi díj befizetésével. Cégalapítás mellett állunk rendelkezésére székhelyszolgáltatás és bélyegzőkészítés esetén is.

További információ ITT.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cégalapítás 18 év alatt.

Cégalapítás 18 év alatt is lehetséges. Ehhez szülői hozzájárulási nyilatkozatra van szükség, valamint akkor lehetséges, ha az ügyvezető nagykorú, azaz felnőtt, a tulajdonos pedig kiskorú. 18 év alatti személy semmilyen formában nem lehet ügyvezető, csak tulajdonos lehet. A cégalapítás aláírásakor személyesen meg kell jelennie a kiskorú, 18 év alatti leendő tulajdonosnak. Tanuló jogviszonyban lévő diák, aki már betöltötte a 18. életévét, de még nappali tagozatos tanuló ügyvezető esetén a járulék 0Ft. Ezzel a cég 70.000 Ft járulékköltséget spórol havonta. Cégalapítás, székhelyszolgáltatás, bélyegző készítés egy helyen.
További információITT.

Cégalapítás hatósági engedély szükséges, ha tevékenység engedélyhez kötött.

Cégalapítás hatósági engedély szükséges abban az esetben, ha az alapítandó cégnek a tevékenységi köre hatósági engedélyhez van kötve. A cégalapítás addig nem lesz sikeres, azaz nem jegyzi be a céget a Cégbíróság, amíg a cégalapítás hatósági engedélyt nem adja ki az illetékes hatóság és azt nem csatolják a cégalapítás előtt a beadandó dokumentumokhoz. Cégalapításban jártas ügyvédi asszisztens illetve ügyvédjelölt kollégáink ingyen cégalapítás tanácsadásunk alkalmával erre is felhívják figyelmét és csatolják a cégalapítás hatósági engedélyt, ha szükséges. Cégalapítás hatósági engedély köteles fő vagy mellék tevékenységek részére is. Engedély köteles: például a hulladék gazdálkodás, temetkezési vállalkozás és bizonyos pénzügyi vállalkozásokhoz szükséges tevékenységek. Cégalapítás mellett vállaljuk székhelyszolgáltatását Budapesten és vidéken is egyaránt.

További információ ITT.