Ugrás a fő tartalomra

Cégalapítás adózás, az új törvény szerint 2015-ben bejegyzett cégek már havi áfa bevallók lesznek.

2015 január 1-től bejegyzésre kerülő cégek havi Áfa bevallók lesznek az új adótörvények szerint.

Cégalapítás adózás, az új adótörvények szerint 2015 január 1. után bejegyzésre kerülő cégek havi Áfa bevallók lesznek. Ez azt jelenteni, hogy havonta be kell küldeni a könyvelőjének az Áfa bevallást a NAV hatósága részére. Felhívjuk figyelmét, hogy ügyeljen arra, hogy minden hónapban időben adja le bejövő - kimenő könyvelési számláit, hogy könyvelője naprakészre tudja csinálni a könyvelést és az adóbevallást. Ez azért is fontos, hogy minden kiadási számla lekönyvelése csökkenti a havonta fizetendő Áfáját. Amennyiben még 2014-ben kapott cége adószámot, akkor még nem kell havi Áfa bevallónak lennie, maradhat negyedéves Áfás. Ebben az esetben cége még 2014-ben bejegyzésre került.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cégalapítás 18 év alatt.

Cégalapítás 18 év alatt is lehetséges. Ehhez szülői hozzájárulási nyilatkozatra van szükség, valamint akkor lehetséges, ha az ügyvezető nagykorú, azaz felnőtt, a tulajdonos pedig kiskorú. 18 év alatti személy semmilyen formában nem lehet ügyvezető, csak tulajdonos lehet. A cégalapítás aláírásakor személyesen meg kell jelennie a kiskorú, 18 év alatti leendő tulajdonosnak. Tanuló jogviszonyban lévő diák, aki már betöltötte a 18. életévét, de még nappali tagozatos tanuló ügyvezető esetén a járulék 0Ft. Ezzel a cég 70.000 Ft járulékköltséget spórol havonta. Cégalapítás, székhelyszolgáltatás, bélyegző készítés egy helyen.
További információITT.

Cégalapítás hatósági engedély szükséges, ha tevékenység engedélyhez kötött.

Cégalapítás hatósági engedély szükséges abban az esetben, ha az alapítandó cégnek a tevékenységi köre hatósági engedélyhez van kötve. A cégalapítás addig nem lesz sikeres, azaz nem jegyzi be a céget a Cégbíróság, amíg a cégalapítás hatósági engedélyt nem adja ki az illetékes hatóság és azt nem csatolják a cégalapítás előtt a beadandó dokumentumokhoz. Cégalapításban jártas ügyvédi asszisztens illetve ügyvédjelölt kollégáink ingyen cégalapítás tanácsadásunk alkalmával erre is felhívják figyelmét és csatolják a cégalapítás hatósági engedélyt, ha szükséges. Cégalapítás hatósági engedély köteles fő vagy mellék tevékenységek részére is. Engedély köteles: például a hulladék gazdálkodás, temetkezési vállalkozás és bizonyos pénzügyi vállalkozásokhoz szükséges tevékenységek. Cégalapítás mellett vállaljuk székhelyszolgáltatását Budapesten és vidéken is egyaránt.

További információ ITT.